هیئت وزیران همسو با انتقال حقوق مالکانه سهام هریک از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (ETF) از زمان یادشده پذیرهنویسی به صندوق، با اصلاح مصوبه واگذاری سهام دولت در صندوق یادشده و الحاق یک بند به آن موافقت کرد.
دستورالعمل تنظیم بازار ورق گرم فولادی از سوی شوراى رقابت درحالی منتشر شده که کلیه تولیدکنندگان ورق ملزم به عرضه در بورس کالا شدند، سقف قیمت در بورس کالا آزاد است و واحدهای تولیدی مکلفند یک هفته قبل از شروع فصل برنامه عرضه هفتگی محصولات را ارایه دهند.
عضو ناظر مجلس در شوایعالی بورس گفت: ایجاد ناهماهنگی بین دستگاه ها، روشن نبودن مبنای قیمت گذاری در عرضه های اولیه و عدم توجه به بحث آموزش برای ورود افراد غیر حرفه ای در این بازار از جمله عمده دلائلی بوده که باعث کاهش شاخص سهام در این بازار شده است.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در دوره یک ماهه منتهی به ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۹، فروشنده و خریدار سهام چند شرکت بورسی بود و از واگذاریهای خود ۸ هزار و ۲۰۴ میلیارد و ۸۰۷ میلیون ریال سود کسب کرد.
ارزش بازار شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در دوره یک ماهه منتهی به ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۹، با افزایش ۳۱۳ هزار و ۶۱۵ میلیارد و ۶۸۶ میلیون ریال به یک بیلیون و ۶۴۳ هزار و ۸۶۴ میلیارد و ۵۹۶ میلیون ریال رسید.
ارزش بازار گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان در دوره یک ماهه منتهی به ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۹، با کاهش ۱۹ هزار و ۵۴۸ میلیارد و ۷۹ میلیون ریال به ۱۵۱ هزار و ۳۷ میلیارد و ۴۷۱ میلیون ریال رسید.
«ابوالقاسم آقادوست» کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با ایرنا، با تاکید بر اینکه تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار سرمایه موقتی است؛ قیمتها در این بازار را ارزنده و افق پیشروی این بازار را بسیار روشن ارزیابی کرد.
درحالی زمزمه های عرضه سومین صندوق سرمایه گذاری دولت به گوش می رسد که هنوز پالایشی یکم به پرتفوی خریداران این صندوق اضافه نشده و این موضوع با توجه به روزهای کاهشی شاخص بورس باعث شده خریداران بخشی از سرمایه خود را از دست بدهند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه با وجود ریزش سنگین بازار بورس، مسئولان امر حمایتهای توخالی را در عموم مطرح میکردند، گفت: این امور تنها اظهارنظرهای بدون پشتوانه بوده و سرمایهگذاران حمایت واقعی را صرفا به صورت نوسانگیری حقوقیها مشاهده کردند که خود بر طبل بی اعتمادی بیشتر کوبید و ریزشهای سنگین را نیز به دنبال داشت.
از آنجا که بورس تهران و فرابورس ایران طبق دستورالعملی تمامی شرکتهای فعال در بازار سهام را از ۱۲ مهرماه سال جاری، ملزم به استفاده از بازارگردان کردند، تمایل شرکتها برای بکارگیری بازارگردان ، افزایش یافت.
عضو ناظر در شورای عالی بورس اوراق بهادار به نقش نظارتی سازمان بورس اشاره کرد و گفت: از سازمان بورس و اوراق بهادار انتظار می رود که به عنوان نهاد ناظر در بازار سرمایه با سهامداران متخلف برخورد جدی و قانونی داشته باشد.
یک کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در هفته جاری را مثبت پیشبینی کرد و گفت: با توجه به معاملات روز چهارشنبه انتظار میرود در هفته پیش رو تا حدودی نظم به بدنه بازار برگردد و دوباره شاهد بازگشت رونق نسبی در بازار سرمایه باشیم.